Vanlige spørsmål og svar

Her finner du alle vanlige spørsmål og svar.
Hvis du har flere spørsmål, kan du kontakte oss ved å bruke skjemaet nedenfor.

Vanlige spørsmål og svar

Hva er en personalsykkel?

En personalsykkel er, akkurat som navnet tilsier, en mulighet for arbeidsgiver til å tilby ansatte en sykkel som arbeidstakerfordel. Arbeidsgiver inngår en leieavtale på vegne av de ansatte og trekker sine ansatte i nettolønn. Arbeidsgiver setter en policy og signerer en fremleieavtale med sine ansatte.

Hva inngår i avtalen?

I avtalen med «Personalsykler» inngår en årlig service, garanti, og ISR tyverimerking. Videre kan også annet utstyr og bekledning inngå i denne avtalen, eller utvidelse av service som hjulskift etc.

Hvem tegner jeg avtale med?

Avtalen er en såkalt «fremleieavtale» som inngås mellom din arbeidsgiver og deg som arbeidstaker. Du godkjenner avtalen når du bestiller sykkelen din.

Hva koster min personalsykkel?

Kostnad vil variere ift sykkel og tilhørende utstyr man velger. Arbeidsgiver kan også subsidiere løsningen gjennom naturalytelser. I bestillingsportalen som settes opp når arbeidsgiver har inngått avtale med Personalsykler, vil den riktige månedskostnaden fremkomme der.

Hva koster det å kjøpe sykkelen etter endt avtaleperiode?

I leieavtalens bestemmelser skal utkjøp gjøres til gjeldende markedsverdi. Vi har derfor ingen mulighet til å forhåndsbestemme en utkjøpssum.

Må du kjøpe sykkelen din?

Nei. Etter leieperioden er det mulig å levere tilbake sykkelen til Personalsykler. Eller hvorfor ikke erstatte den med en ny?

Når og hvordan leveres sykkelen?

Sykkelen er normalt klart for levering i din valgte sykkelbutikk innen et par uker etter at bestillingsvinduet er stengt.

Hvilke garantier gjelder?

Din sykkel er dekket av garanti gjennom hele leieperioden. Garantien gjelder normal bruk og slitasje i henhold til leverandørens anvisninger.

Inngår service?

Ja, årlig grunnservice kan inkluderes, og omfatter hjelp til eventuelle fabrikasjonsfeil, justering og kontroll av gir, bremser og nav etc. Reparasjoner og utskiftning av slitedeler betales selv.

Hva skjer hvis sykkelen blir stjålet?

Du er selv ansvarlig for at sykkelen er forsikret. De fleste boligforsikringer inkluderer sykler som lånes eller leies gjennom arbeidsgiver og er beregnet for privat bruk. Etter at du har anmeldt tyveriet til politiet og mottatt erstatning fra ditt forsikringsselskap, anskaffer du en ny, tilsvarende sykkel fra en av våre sykkelleverandører. Sjekk alltid med ditt forsikringsselskap hvilke vilkår som gjelder.

Kan jeg bare anvende sykkelen til og fra jobb hvis jeg bestiller en Personalsykkel?

Nei, du kan bruke sykkelen når og hvor du vil i løpet av tiden du leier den. Personalsykkelen er en fordel for privat bruk.

Hvordan kan jeg som arbeidsgiver tilby mine ansatte personalsykler?

For å kunne tilby dine ansatte sykler må du som arbeidsgiver tegne en avtale med Personalsykler. Denne avtalen gir deg og dine ansatte muligheten til å bestille sykler fra en av våre leverandører. Ønsker du å tegne en avtale for din arbeidsplass? Kontakt oss gjerne via skjemaet på nettsiden, eller via e-post.

Hva koster det oss som arbeidsgiver?

Å tilby sykler til ansatte innebærer ingen ekstra kostnader for arbeidsgiver. Noen arbeidsgivere velger å subsidiere tilbudet for å stimulere til bruk av sykkel ytterligere. Subsidieringen er en investering i sunnere og mer produktive ansatte. Tjenesten er også med på å beholde og tiltrekke ansatte.

Hva innebærer det å tilby sine ansatte personalsykler?

Ansatte får en svært aktuell og verdsatt fordel, samtidig som arbeidsgivere tar et standpunkt for bærekraft og helse. Mange bedrifter søker med lys og lykter etter konkrete verktøy for sitt bærekraftsarbeid, dette er et slikt.

Hvordan fungerer selve bestillingen?

Den ansatte bestiller selv sykkel gjennom vår portal. Når syklene bestilles gir vi arbeidsgiver informasjon om alle trekk som skal håndteres ovenfor den ansatte. Når avtalen er påbegynt vil dere bli fakturert månedlig gjennom avtaleperioden.

Blir det mye administrasjon for oss som arbeidsgivere?

Nei, tjenesten innebærer svært lite administrasjon. Vi i Personalsykler tar oss av mesteparten.